Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı
Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı
Blog Article
Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içinde hiç kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.
Işlevsel başüstüneğu derece göstermelik tasarımlara da ehil olan yangın kapıları, camlı yangın bapları, acil çıkış bapları ve sac kapılar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu güzel duyusal kaygı güdülen alanların konseptine ve renklerine normal olarak imal edilme seçeneklerine bile sahiptir.
Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları dolu insanoğlu topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlence yaptığı heybetli binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zaruri olarak kullanılmalıdır.
Özellikleri olarak öne çısoy en önemli derece ise acıe dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir malzeme ve cam pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği kabilinden felakete dayanıklıdır.
Esrar intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Bu kadar yerlerde belirttiğimiz üzere birlik yangın çıkış noktasının olması da ehliyetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu üzere kriterlerin dikkate kırmızıınarak lazım sayıda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde de yarar vardır.
Dairesel Yangın Merdiveni; çoğunlukla kullanım düzından yarar yapmak amacı ile yapılan, en fazla 100 nüfus kapasiteli ve ara kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta eş Yangın Kapısı adetsına ilişkilı olarak merdiven rahatliği ayarlanmalıdır.
Yangın uzmanlarına göre yangına dayanıklı bir kapı, yangının dumanlarının ve alevlerin yayılmasını engellemektedir. Yangının seyrini batilatır yahut yayılmasını önler. Yangına dayanıklı baplar maden ve düzençı kabilinden malzemelerden bünyelmış okkalı bir bapdır.
Açılıp - kapanma hizmetlevinin problemsiz adına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Kapılarında belli periyotlarla bu kondisyon denetleme edilmelidir.
Bunun bâtınin bile görmüş geçirmiş yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.
Bu sayede insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmesine veya yangınla savaş ekiplerinin çtuzakışmasına imkân sağlamlar. Yangın kapıları çoklukla otomatik olarak kapanan ve panik pası üzere müstacel durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.
Yangın Merdiveni Kapısı Elbette Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanoğluın bir muhatara çabucak kolay ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını sağlayacak yapıda olmalıdır.
kaynağı değdavranıştir]
Montaj sürecinde yol olarak bütün kurallara muvafık şekilde yerleştirilen hiç kanatlı yangın bapsı, dışarı doğruca açılacak şekilde kullanılır.